En lang skoledag kræver næring til læring

En lang skoledag kræver næring til læring

Hvad er Næring til Læring?

Man ved fra undersøgelser*, at en sund frokost øger børnenes indlæringsevne om eftermiddagen. En god madpakke kan altså gøre en forskel. Man taler om næring til læring. Projekt Sund Skole har til formål at sætte fokus på de vigtige spisepauser, madpakkerne og drikkevanerne.
 


6-9 timer hjemmefra

Danske skolebørn tilbringer 6-9 timer i skole og institution med leg og læring – hver dag. Det er lang tid og kræver gode madpakker og gode drikkevaner.

 

50% af energien

Vidste du, at Danske Skoleelever får dækket 50% af deres daglige energibehov i skole og institution. Det er rigtig meget. Og derfor er det vigtigt med gode, sunde drikke- og madpakkevaner.


 

 

Drikkevarer i skolen

Hvad siger anbefalingerne?

Madpakken er super vigtig. Men det betyder også meget, hvad børnene får at drikke i skolen. Og at de får nok at drikke. Gode drikkevaner gavner børns sundhed på langt sigt og har samtidig en umiddelbar virkning på energi og væskebalance.

Ifølge Fødevarestyrelsen er 1/4-1/2 liter mælkeprodukt dagligt passende i forhold til danske madvaner. Når du spiser sundt, er der også plads til 1 til 2 skiver mager ost svarende til ca. 25 gram. Fødevarestyrelsen angiver, at børn mellem 7 og 15 år kan drikke 2 1/2 dl mælk til deres frokost. Resten af den 1/2 liter mælk eller mælkeprodukt kan fordeles over resten af dagen. Husk, at den mælk, du hælder på havregrynene eller indtager gennem smoothies og den mængde yoghurt eller andre syrnede produkter, der spises, også tæller med i det daglige regnskab.

Læs mere om gode kost- og drikkevaner på Fødevarestyrelsens hjemmeside: altomkost.dk


Skolemælk - en praktisk ordning

De fleste skoler har mælkeordninger, hvor du kan tilmelde dit barn til at få kold mælk til frokosten hver dag. Mælken giver et godt bidrag af flere gode næringsstoffer til måltidet. Mælken indeholder også calcium, som er nødvendigt for børns normale vækst og knogleudvikling.

Læs mere om Skolemælk her >

 

Vand i drikkedunken

Giv dit barn en god drikkedunk med i skole. Det er vigtigt, at dit barn drikker vand i løbet af skoledagen, når tørsten melder sig. Lær dit barn at fylde dunken op henne i skolen. Som tommelfingerregel anbefales det, at et skolebarn drikker 1 liter væske om dagen.

 

Undgå søde drikke

Undgå at give dit barn saft, sodavand, juice og energidrik, som indeholder meget sukker, med i skole.